Zafir

7 september 2005 – 30 juli 2014

Zafir är en underbar hund att ha att göra med. Hon är en fantastisk jakthund och med en härlig mentalitet. Hon är väldigt lättlärd och lyhörd, och hon gör verkligen allt för att vara mig till viljes. Hon anpassar sig snabbt till nya situationer och miljöer, vilket gör att hon får följa med mig på det mesta jag tar mig för.

Zafir fick, på sin första start på jaktprov, en åtta på fält, och fick därmed titeln ”Årets bästa jakliga prestation”, endast ett år gammal. Och i höstas slog hon till på ”sista chansen” och tog 10-10-10 i elitklass eftersöksgrenarna och dagen efter ett första pris på fält, det är min tjej det, visar vad hon kan när det gäller!

Zafir har varit med mig under min fjälledarutbildning och har då fått vara med på det mesta, från klippklättring till fjällvandring. Eftersom hon har väldigt lätt för att ta det lugnt är hon väldigt lätt att ha med på saker där det inte händer så mycket för henne, typ klättringen. Men lika lätt har hon för att springa hela dagarna under vandringarna, då jag även klövjar henne, sen sover hon gott i tältet på kvällen.

Första kullen hon hade visade hon att hon även är en väldigt god mor, hon pysslade om sina små på bästa sätt och uppfostrade dem bra. De av dem jag träffat är väldigt lovande, redan flera godkända i anlagsklass i viltspår och en jaktmeriterad, och bra resultat på utställning. Ska bli spännande att följa dem.

J SEUCH SEVCH Classic Dream’s Zafir of Sasha

Reg.nr: S62288/2005
e: INT & NORD UCH JWW-03 NLCH NORDV-06 SEJCH SEVCH Classic Dream’s Quasimodo in Grey
u: AUCH NOV-04 SEV-07 SEVCH VWW-08 Grausturm Dare To Dream
Korrekt bett
HD: A
AD: ua
Hårlag: Korthår med anlag för långhår
Viltspår: 3×1:a pris, Svensk viltspårschampion
E-sök:

UKL: 10-10
ÖKL: 10-10
EKL: 10-10-10

Jaktprov på Älviksholm. ©Rolf RybergJaktprov:

UKL: 2×1:a pris och 1×2:a pris på fält
ÖKL: 2×1:a pris, 3×2:a pris och 2×3:e pris på fält
EKL: 1×1:a pris på fält

Utställning: 3xCERT, Svensk utställningschampion
MH-testad, skottfast

Valpar:

  • 2009-12-06  5hanar & 4tikar, Woksebs Nimbus – Classic Dream’s Zappa-kullen

Övrigt: Årets bästa jaktliga prestation, 2006

 

Statistik jaktprov

Egenskapssiffror

Stamtavla och utställningsmeriter

Comments are closed.